Interaktive tegneserier

Van Ryder Games1 interaktive tegneserier er spilbøger og tegeneserier i en skøn forening. Men is stedet for der står "gå til 87" så skal man kigge på tegningerne og beslutte hvor man går hen, og man skal være opmærksom for nogle af tegningerne har skjulte henvisninger (f.eks. et lille 123 trykt på en kaffekop i baggrunden), som kan følges og giver ekstra spor, eller vildspor til historien.
Indtil videre har Van Ryder Games udgivet to sæsoner - i alt 10 bøger. Men mon ikke der kommer flere.

Interaktive tegneserier

Captive

Captive er den første bog i serien, og starter med at heltens datter bliver kidnappet, og han selv prøver at finde hende.
Der er ikke noget med terningerul i Captive, men selvfølglig er der et eventyrskema, hvor der skal fordeles et antal point mellem styrke, behændighed og viljestyrke, og uden at afsløre for meget er alle parametre vigtige...

Captive


Tiden er også en faktor, hver gang en tegning med et timeglas mødes, er der gået lidt tid, som skal noteres på eventyrskemaet, så man kan ikke bare gå rundt i cirkler i en evighed, hvilket giver en ekstra dimension til bogen.
Stemningen er dyster, og man kan mærke spændingen i tegningerne, som passer godt til historien, f.eks. som nedenstående hvor man står i en gang med lukkede døre, og hvilken skal man mpn vælge? Man ved at tiden går...

Captive tegninger

Samlet oplevelse

Rigtig god bog, jeg kom ikke igennem i første forsøg - men skal helt sikkert prøve igen, dog først når jeg har prøvet nogle af de andre.

 • Sværdhedsgraden er tilpas, man tror hele tiden man overser noget på tegningerne, og når man så finder et skjult spor får man den der jubel-følelse over hvor god man er:-)
 • 279 paragraffer fordelt på 280 sider
 • Gen-spils graden er god, der er rigtigt mange veje at gå, så tegn et kort
 • Negative ting: ikke mange, måske lige at på grund af det visuelle - så er det svært at holde øjnene fra andre paragraffer på siden, der hvor der er flere samlet.

Anbefaling

Ja, i høj grad
Bøgerne kræver høj koncentration, når man leder efter spor på tegningerne, og historen er dyster - så helt unge børn skal nok ikke give sig i kast med dem.

1. sæson (Van Ryder Games 2016-2018)

 1. Captive
 2. Loup Garou
 3. Tears of a Goddess
 4. Sherlock Holmes
 5. Your Town

2. sæson (Van Ryder Games 2019)

 1. Sherlock Holmes & Moriarty: Associates
 2. Pirates: The Great Chase
 3. Mystery
 4. Sherlock Holmes: The Challenge of Irene Adler
 5. Pirates: The City of Skulls